tiistai 11. marraskuuta 2014

Juustoinen lihamureke


400g Nauta-sika jauhelihaa
Kermaviiliä   ( 1prk tai vähemmän)
Tilkka ruokakermaa
Suolaa
Sipulia
1 rkl korppujauhoja
Jauhettua maustepippuria tai mustapippuria jauhettu
Koskenlaskija sulate


Tee ensin mureketaikina,lisää suola,mauste,leikkaa sipuli pieniksi paloiksi ja lisää mureketaikinaan.
Lisää kermaviili ja ruokakerma mureketaikinaan,
Korppujauhoja ja halutessasi voit lisätä tilkka vettä mureketaikinaan.

Paista lihamureketta 200C keskitasolla 35 minuuttia. Ota lihamureke pois uunista
ja lisää koskenlaskija sulatejuustoa murekkeeeseen ja laita mureke takaisin uuniin ja paista
mureketta 175C  35 minuuttia.


Kastike murekkeelle

Oivariini tai voita
Puolikarkeita vehnäjauhoja
suolaa
Tilkka ruokakermaa
Sipuli
Soijakastike

Laita paistinpannulle rasvaa ja lisää vehnäjauhoja ja hämmennä niin kauan kun rasva ruskistuu,
lisää vettä ja hämmennä kastiketta kunnes siitä tulee sopivan sakeaa ja lisää sipulikuutiot kastikkeeseen.
Lisää suola kastikkeeseen ja tilkka ruokakermaa ja hämmennä kastiketta.
Lisää vähän soijakastiketta vain pieni tilkka niin saat makua kastikkeeseen.

Tarjoa mureketta keitettyjen perunoiden ja vihersalaatin kanssa,

Siitä tuli hyvää.




2 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Olipa hyvät ohjeet lihamurekkeele ja kastikkeelle.Koitan saada aikaiseksi sulle sähköpostia lähiaikoina.

pirren omat jutut ja käsityöt kirjoitti...

Lihamurekkeesta tuli tosi hyvää.Meilaile kun ehdit.