keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Rahkapiirakka

80 g   Voita
1/2 dl  Sokeria
      1    Kananmuna
 1/2 dl Maitoa
    4 dl  Puolikarkeita vehnäjauhoja
     1 tl  Leivinjauhetta

  Vaahdota voi ja sokeri,lisää muna ja maito. Sekoita ne hyvin ja lisää kuiva jauhosos taikinaan
   sekoita ne hyvin.
   Levitä taikina voidelultaan piirakkavuokaan.
   Tee täyte.


 Täyte:

  Maitorahkaa 
  Sokeria       (Laita sokeria  maitorahkaan parhaaksi katsomalla tavalla)
   Vispi tai kuohukermaa
   2  Kananmunaa
    1 tl Vanilliinisokeri
           Sitruunanmehua

Sekiita täytten aineet ja lisää sitruunanmehu.
Kaada täyte taikinapohjanpäälle.

Paista 225C  30 - 40 minuuttia.
Minulla rahkapiirakan paistaminen kesti 30 minuuttia. Mutta se riippuu uunista.

Leivoin rahkapiirakkaa pääsiäiseksi ja siitä tuli hyvää.
    

6 kommenttia:

  1. Nam!
    Rahkapiirakka on niin hyvää!
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Minäkin äsken rahkapiirakn ainekset laitoin kauppalappuuni:) Ei isommin mitään pääsiäisvalmisteluja ole tehty, eikä leivottukaan vielä, mutta jos rahkapiirakka sentään tulisi jossain vaiheessa tehtyä. Siunattua pääsiäisaikaa sinne!

    VastaaPoista
  3. Sari: Rahkapiirakka on tosi hyvää.
    Hyvää torstaipäivää sinulle.

    VastaaPoista
  4. Metsäntyttö: Olen tehnyt pieniä valmisteluja pääsiäiseen,ajattelin tehdä myös
    täytekakun pääsiäiseksi.
    Hyvää ja siunattua pääsiäisaikaa myös sinulle!

    VastaaPoista
  5. Rahkapiirakan ohjeesi on varmaan tosi hyvä, pitääkin sitä kokeilla joskus.
    Mä teinkin tälläkertaa rahakapiirakan ihan tavalliseen pullataiinaan.

    VastaaPoista
  6. Rahkapiirakka oli tosi hyvää. Tavalliseen pullataikinaan
    tehty rahkapiirakka on myös hyvää.

    VastaaPoista