torstai 21. elokuuta 2008

3.Tapaaminen Nestorin kanssa

Minä olin töissä työpaikallani kolme viikkoa ja en nähnyt Nestoria ollenkaan,mutta sitten Nestori ilmestyi työpaikalle ja hän tuli vasta puolen päivän jälkeen työpaikalleni ja kuulin heti askeleista
että Nestori on tullut takaisin.
Hän tuli sieltä kaupan takaosasta ja hän käveli niin että ettei hänen kävelytavastaan voinut erehtyä.
Minä en ollut yksin töissä vaan oli myös toinen työkaveri,Nestori tuli sieltä ja
heilautti kättään minulle ja minä vilkutin kättä Nestorille,mutta me ei puhuttu mitään koska Nestori on arka ja hän ei halua tulla huomatuksi jos on muita paikalla.
Nestori kierteli aikansa ja katseli itselleen pukua,minä kävin kysymässä löytääkö hän sitä mitä etsii niin hän vastasi ettei ole oikeaa kokoa ja niinpä Nestori lähti kotiinsa yläkertaan.

Meni taas pari päivää ja olin töissä ja Nestori tuli aamulla aikaisin ennenkuin oli myymälää avattu mutta hän ei tullut yksin,hän tuli sinne naisen ja miehen kanssa.
Nainen oli upean näköinen,hänellä oli vaaleat hiukset,kiharat ja melko pitkä noin 168cm,hänen seurassaan oleva mies oli myös pitkä,komea ja hänellä oli tummat hiukset ja parta,he olivat todella upea pari.
Niinpä Nestori esitteli heidät minulle,he olivat Lydia ja Kalevi ja Kalevi oli Nestorin serkku ja Lydia oli Kalevin vaimo.
Nestori halusi esitellä asuinpaikkansa Lydialle ja Kaleville ja myös sen myymälän jossa hän
usein kävi ja hän esitteli minut heille myyjänä ja vaihdoimme muutaman sanan keskenämme ja sitten he katselivat ympärilleen ja Lydia löysi itselleen kauniin marimekon kassin ja hän osti sen itselleen.
Kun liikkeen avaamisaika lähestyi niin he lähtivät Nestorin luokse yläkertaan juomaan kahvia mutta aikoivat vielä myöhemmin tulla käymään liikkeessä.
Niin asiakkaita alkoi tulla Nestorin lähdettyä yläkertaan ja päivä oli ihan mukava ja työtä riitti ja oli välillä myös kiirettä.
Iltapäivällä kun liike oli suljettu ja viimeinenkin asiakas oli lähtenyt ja minä lopettelin myös töitä niin Nestori tuli serkkunsa ja hänen vaimonsa kanssa käymään liikkeessä ja siinä me keskustelimme kaikenlaista.
Nestori kertoi serkustaan hänen kuunnellessaan vieressä,Kalevi ja hänen vaimonsa käyvät hyvin usein hänen luonaan ja viipyvät monta kuukautta kyläilemässä,jopa 6 kuukautta he voivat viipyä matkoillaan,serkku on sellainen markkinamyyjä ja kiertelee markkinoilla myymässä tuotteitaan.Hän on käsityön tekijä ja valmistaa erilaisia koreja ja sitten myy niitä markkinoilla ja myös messuilla.
Sitten Nestori kertoi Kalevin ja Lydian surusta joka heitä oli kohdannut viisi vuotta sitten,heidän
omakoti talonsa paloi yöllä,heillä oli yksi tytär joka oli 13 vuotias.
He olivat kaikki nukkumassa kun tulipalo syttyi,Lydia heräsi savun hajuun ja herätti miehensä ja he yrittivät päästä tyttärensä huoneeseen,mutta se oli tulessa ja palokunta ei ehtinyt paikalle,
mutta Kalevi ja Lydia pelastuivat kuin ihmeen kautta ulos,sitten palokunta tuli paikalle ja talo oli ilmiliekeissä ja palomiehet kiipesivät tikapuilta tytön huoneeseen ja toivat hänet ulos,mutta tyttö oli kuollut,mitään ei voitu tehdä tyttären pelastamiseksi.
Se oli kova isku vanhemmille ja he eivät koskaan ole selviytyneet surustaan,he pääsivät silloin tulipalo yönä naapuriin asumaan joksikin aikaa ja sitten löysivät jonkin ajan kuluttua itselleen viihtyisän kodin naapurikunnasta.
He jatkoivat elämäänsä ja tekivät työtä mutta suru asuu heidän sydämessään jatkuvasti ja ikävä
ja kaipaus on kova.
Siksi Kalevi ja Lydia alkoivat kiertolaisen elämän ja tekevät elääkseen markkinoilla myyntityötä
ja he tapaavat markkinoilla mielenkiintoisia ihmisiä ja ihmiset ihastuvat heidän tekemiinsä koreihin ja ostavat niitä.

Tällainen oli Kalevin ja Lydian surullinen kertomus ja sitä kuunnellessani myös minulla tuli kyyneleitä silmistä,se tuntui tosi surulliselta.
He olivat vähän aikaa liikkeessä ja sitten he lähtivät yläkertaan ja minä lähdin myös kotiin töiden
päätyttyä.

2 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Hyvin olet osannut kirjoittaa,ja odotan nyt sitten neljättä tapaamista...

pirren omat jutut ja käsityöt kirjoitti...

Kiva kun tykkäsit:)jossain vaiheessa kirjoitan Nestorista lisää.

t.Pirre