Lihapiirakka
Sain äidiltäni lihapiirakan ohjeen muutama vuosia sitten ja olen tehnyt lihapiirakan perheelleni ja se on meidän suurta herkkua ja se sopii vaikka päivälliseksi tai iltapalaksi tai sitten illanistujaisiin.
Lihapiirakan pohja:
5 dl maitoa (kädenlämmin maito)
30 g hiivaa
9 dl vehnäjauhoja
75 g voita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva maitoon ja sulata rasva sillä aikaa
kun valmistat taikinan.
Lisää vehnäjauhot taikinaan ja lopuksi rasva ja sekoita aineet keskenään.
Anna taikina kohota noin 15 minuuttia.
Piirakan täyte:
400 g naudan-porsaan jauheliha
sipulia
1 dl riisiä
1-2 kananmunaa keitetty
Ruskista jauheliha,keitä riisiä(käy hyvin myös puuroriisi,se on hyvää piirakan
täytteenä.Keitä myöskin kananmunat taikinan kohoamisen aikana.
Ruskista jauheliha ja lisää mausteet jauhelihaan oman harkintasi mukaan ja myös
suola.Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää jauhelihan sekaan hautumaan.
Kun kananmunat ja riisi ovat kypsyneet niin lisää jauhelihan sekaan.
Lisää jauheliha täyte taikinaan.
Voit halutessasi tehdä kolmion muotoiseksi ja lisää siihen jauheliha täyte
tai tee osa taikinasta levyn muotoinen uunipellille ja lisää jauheliha täyte
taikinalevyn päälle ja lisää loput taikinasta jauhelihan täytteen päälle.
Paista lihapiirakkaa 200C:ssa noin 30 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Se on erittäin hyvää ja meidän perheen herkkua:)
2 kommenttia:
Tämä oli vähän samankaltainen ohje, kuin munkin äitini teki.
Kiva, nyt sain sitten ohjeenkin, kiitos sulle.
Kokeilen heti ensiviikonlopulla varmastikkin jo!
Äitini oli löytänyt jostain lehdestä lihapiirakan ohjeen ja minun äitini teki sitä usein ja sain sen häneltä.
Se on helppo valmistaa ja on tosi hyvää.
Lähetä kommentti