sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Itsenäisyyspäivän ruoka ja suolaistapiirakkaa

 Minä tein tänään porsaan ulkofilee pihviä,paistoin ne uunissa 200C 1h 40 minuuttia ja annoin ne vielä kypsyä yli puoli tuntia ja lisäksi oli keitetyt perunat, lanttulaatikko (itsepaistettu) Rosollia ja rosollin päälle laitoin vispikermaa (Minulla ei ollut millä värjätä kermaa,joten annoin sen olla noin) Keitettyä kananmunaa.   Klikkaa kuvia suuremmaksi.






170 g
4 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kylmää vettä

Paista 200C n.30 minuuttia

Lisäksi tein suolaisen piirakan. Ohje on Valion sivulta,mutta muokkasin sitä ja tein oman pään mukaan.Laitoin piirakan päälle kinkkua,paprikaa,tomaattia ja juustokastiketta laitoin piirakan päälle.

Annoin piirakan jäähtyä ja koristelin piirakkaa mielikuvitusta käyttäen. Laitoin kermaviiliä ja levitin piirakan  päälle,koskenlaskija sulatejuustoa lisäsin hieman. Punaista paprikaa päälle,ruohosipulia piirakan päälle ja halutessasi voi laittaa viinirypäleitä piirakan päälle.  Suolainen piirakka on ihan oma mielikuvituksen mukaan.




2 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Siellä on herkuteltu vaikka millä ihanalla.

pirren omat jutut ja käsityöt kirjoitti...

Juhlittiin itsenäisyyspäivää🙂