sunnuntai 12. marraskuuta 2023

Jauheliha lasagne

Minä tein jauheliha lasagnea tänään

ja sillä ajatuksella mitä kaapista löytyi. Ruokailijamäärän mukaan.

Lasagne:

Myllynparas lasagnelevyjä  

Naudan jauhelihaa (Mausteet oman maun mukaan)

Minä ruskistin jauhelihan,lisäsin suolaa,jauhettua maustepippuria

 

Valkokastike:

Rasvaa,voi tai oivariinia,sulata se kattilassa,

Lisää puolikarkeaa vehnäjauhoja,

lisää maitoa,minä laitoin myös hieman ruokakermaa

tai muuta kermaa,mitä kaapista löytyy.

Minä laitoin suolaa valkokastikkeeseen. Lisäsin juustoraastetta valkokastikkeeseen,se on 

edam-juustoa ja minulla oli myös valion kermajuustoa,paloittelin sitä myös valkokastikkeeseen.

(Minä käytin juustoja lasagnen tekemiseen,mitä sattui kaapista löytymään)  


 Lasagnelevyjen päälle voi laittaa tomaattimurskaa,

 minä tein tomaattikastikkeen,

 Leikkasin tomaaatit palasiksi,

Laita vesi kattilaan ja kun vesi kiehuu,niin laita tomaatit 

kiehuvaan veteen, ripaus suolaa,lisäksi ripaus sokeria

ja ripaus mustapippuria. Anna sen kiehua noin 30min-1 tuntia. (Olen ohjeen saanut

netistä kauan sitten)

Laita lasagnelevyjä paistovuokaan vuorotellen

Lasagnelevyjä,tomaattimurskaa,valkokastiketta ja paistettua jauhelihaa

jatka samalla tavalla lasagnen tekemistä.

Lopuksi:  Minä laitoin lasagnen päälle Edam juustoa ja myös kermajuustoa.

Paista 200C 40 minuuttia (Riippuu uunista)

Minä laitoin foliota paistovuoan päälle ja annoin sen muhia 15 minuuttia (voit antaa sen muhia

15-20 minuuttia)

Lasagnesta tuli hyvää😊 Klikkaa kuvaa suuremmaksi


 




 

 

 

 

 

 





 

6 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Varmasti oli erittäin hyvää .Minäkin teen sitä aina joskus ison astian . Teen myös kaikki kastikkeet siihen itse .
Pitää muistaa tämäkin ruoka kun alkaa pohtimaan mitä ruokaa tekisi , hyvä vaihtoehto. Mukavaa alkanutta viikkoa .

pirren omat jutut ja käsityöt kirjoitti...

Minä teen myös kaikki kastikkeet itse,ne on itse tehtynä maukkaampia.
Minä en ole pitkään aikaan tehnyt jauheliha lasagnea ja sain estämisen
niin tein lasagnea.
Kiitos ja samoin sinulle myös mukavaa alkanutta viikkoa.

Anonyymi kirjoitti...

Nams. Ihanaa mutta isotöistä ainakin minun mielestä. Vaivannäkö kylläkin kannattaa, sillä omatekemä on parempaa kuin kaupasta ostettu (enkulinkäsityöt)

pirren omat jutut ja käsityöt kirjoitti...

Kiitos,se oli hyvää. Olen samaa mieltä itse tekemä on parempaa ja terveeellisempää
kuin kaupasta ostettu,niissä on erilaisia säilönta aineita.

Repolainen kirjoitti...

Oih - nostatit nostalgisia muistoja. Minut opasti aikoinaan tuleva vävy lasagnen tekoon... yhä on tallessa pienellä ruutupaperilla hänen rustaama harakanvarpainen ohje.

pirren omat jutut ja käsityöt kirjoitti...

Lasagne on hyvää,harvoin tulee tehtyä jauheliha lasagnea.